LABORATORIUM 10

Garnindkøbsforeningens udstilling for inviterede kunstnere, 2010

LABORATORIUM 2010 

GIF afholdte i foråret 2010 en spændende konceptudstilling: LABORATORIUM der blev vist i Officinet, Bredgade, København i forbindelse med generalforsamlingen, marts 2010.

GIF havde inviteret 17 forskellige designere og kunsthåndværkere til og deltage i konceptudstillingen. De modtog alle en dogmeæske med 4 til 5 forskellige garner fra GIFs garn sortiment fra hestehår til viskoselamel og papirgarn.
Dogmereglen var, at de kun måtte anvende den mængde garn de havde modtaget, de måtte ikke
indfarve det eller anvende andre garner eller materialer.
Emnet, udformningen, formatet og
konstruktionen var fri. De mange spændende eksperimenter og værker udgjorde tilsammen udstillingen LABORATORIUM 10.

Deltagerne er:
Lesley Lister | Stine Skytte Østergård, væver, DK | Tenna Hansen & Tina Storegård Schou, DK | Karen Fly, DK
Ulla Faartoft, væver, DK | Hanne Gaarde Grønlund, DK | Karina Noyons, DK | Lene Nordfeldt Iversen, væver, DK
Ann Richards, væver, GB | Cathrine Kahrs, strikker, DK | Helle Trolle, væver, DK | Stine Rønsch, væver, DK
Thorkild Thøgersen, DK | Lotte Myrthue, DK | Annette Graae, DK | Jacob Bille, DK | Tine Kirkemann Heuser, DK

Følgende er uddrag af artikel fra medlemsbladet Rapporter 2/2010.
"Sytten tekstile kunstnere udstillede på Officinet, inviteret af ”Garnforeningen af 1998”
til at eksperimentere med de mange ”anderledes” garner som garnforeningen skaffer hjem. Grundet materialernes ”urform” var der ingen indfarvede garner, kun materialernes egne hvide, grå beige toner, det gav udstillingen sit eget forsigtige sprog på den lyse dag jeg så udstillingen.

 
Stine Rønsch

 
Thorkild Thøgersen

Der hvor materialerne tager ny og overraskende form fanges øjet, som hos Thorkild Thøgersen der har mange små og snurrige værker med. Han har udført sine tekstiler med specialfremstillet håndværktøj i wire og derved opnår han ikke genkendelige metoder – en udfordring for en håndværks nørd.Tine Kirkemann Heuser

Andre som Tine Kirkemann Heuser har arbejdet med gentagelsens fine uro – samme form lag for lag og dog variation på grund af forskydninger og små uligheder. Hun har udarbejdet sine egne dogmeregler for eksperimentet: bygge 3D form af 2D form, må ikke efterbehandles, finde ny teknik!

 
Ann Richards

Ann Richards fra England har, med sin særlige sans for materialets iboende vilje til samarbejde eller modarbejde, udført en række eksperimenter, der skaber spiraler og vridninger i det vævede, bevægelser der kan udnyttes med forfinede virkninger, som i et af de udstillede tekstiler – en krave.

Der kunne nævnes flere interessante værker, men jeg har taget dem med som jeg særligt fæstnede mig ved. Samtidig vil jeg opfordre Garnindkøbsforeningen til snart igen at gentage den gode ide og lade os se inspirere på en udstilling af længere varighed, så både amatører, tekstilkunstnere og tekstilstuderende når at se udstillingen".                 

Tekst uddrag: Mette Lise Rössing (Formand for Stoftrykker- og væverlauget.) Artiklen er trykt i medlemsbladet Rapporter 2/2010.
Foto: Dorthe Merete Lykke Jensen 

Med stor hjælp og tak til bl.a. Annette Graa og TRÅD kan LABORATORIUM 10 nu også opleves på Silkeborg Museum, Hovedgårdsvej 7, 8600 Silkeborg, frem til søndag den 7. november 2010.

Klik her for vores mobilside